RGB

Zpět do kategorie

Red-green-blue model se používá u zobrazovacích zařízení k míchání barev. Červená, zelená a modrá jsou základní barvy, z jejichž kombinací se dá namíchat jakákoliv jiná barva.

Na obrázku níže je vidět, jak takové míchání probíhá. Odstíny jsou vytvořeny přidaným množstvím jednotlivých základních barev. Tento princip se mimo RGB LED pásků a žárovek používá například u počítačových monitorů a televizí. RGB LED pásek nebo žárovka tedy umí zobrazit jakoukoliv barvu.

Příklad: Pro zobrazení čistě modré barvy bude maximálně svítit modrá dioda, postupným přidáváním jasu červené barvy se bude modrá barva přeměňovat ve fialovou. U jiných barev tento princip funguje obdobně.

Bílá barva z RGB pásku nebude pravděpodobně stejně čistá jako u jednobarevného bílého pásku. Díky složené z barevného spektra RGB nebude čistá jako u jednobarevného bílého pásku, podle výrobce bude mít narůžovělou či namodralou barvu.

RGB model.

V našem sortimentu naleznete mnoho RGB LED pásků a RGB LED žárovek, které se liší svým výkonem a jinými parametry. K těmto produktům nabízíme řadu různých ovladačů a příslušenství.

lVšechny články blogu T-LED.cz

9 komentářů u „RGB“

    1. Dobrý den,
      ano, žárovku lze ovládat přes Wifi pomocí aplikace v telefonu. Kontaktujte nás na emailu: info@t-led.cz nabídneme Vám žárovku dle Vašeho požadavku.
      Děkuji, T-LED s.r.o.

  1. Dobrý den, nikde nemohu najít protiústavní konektoru wifi ovladače č.063323, který prodáváte. Můžete mi prosím napsat který to je, abych ho mohl napojit k RGBW páskům.

    1. Dobrý den,

      odpověď na Váš dotaz budeme zasílat na email.

      S pozdravem
      T-LED s.r.o.

  2. Dobrý den, potřebuji gu10 rgb od Vás do všech místností. Poraďte prosím, zda to lze nějak udělat, abych vždy ovladačem nerozsvitil vše, ale jen to, co chci. Děkuji Ketner

  3. Dobrý den,
    prosím, jaké bych mohl použít LED žárovky na osvětlení akvária o ploše dna 25×74 cm při výšce vodního sloupce 44 cm, aby byla celá plocha souměrně osvětlena a jaký druh pásky a počtu diod by bylo zapotřebí. Uvítal bych také schéma zapojení. Děkuji.

  4. Dobrý den,
    potřeboval bych RGB žárovku i s bílou barvou GU27 patice na ovládání přes Wifi
    6 ks
    používat 1-2 ovladače nebo přes aplikaci.

    děkuji za info

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.