Nápady na osvětlení ložnice s LED svítidly

Zpět do kategorie

Fotografie: © Pixabay, keresi72, 2014

S LED svítidly si v ložnici vykouzlíte velmi příjemnou a útulnou atmosféru, která pomůže ke kvalitnímu spánku. K realizaci všech nápadů nepotřebujete žádné velké technické znalosti. Často vám postačí základní nářadí, nůžky, LED pásek anebo LED žárovka.

V ložnici doporučujeme sáhnout po teplejších, hřejivých barvách. Dominantou celé místnosti by mělo být jedno centrální světlo doplněné lampičkami u postele a dalšími bodovými LED svítidly či LED pásky na podhledu.  

Osvětlení za postelí

Velice útulně působí osvětlení čela postele LED pásky. Můžete zvolit klasickou teplou bílou barvu, anebo sáhnout po barevné verzi a měnit barvy podle nálady.

Pro pohodlné ovládání světla v záhlaví postele doporučujeme využít dálkového ovládání. Můžete vyzkoušet i stmívač, který vám umožní jednoduše nastavit intenzitu světla.

Osvětlená postel LED páskem a s obrazem na zdi
foto © Pexels, Pixabay, 2016

Podsvětlení postele

LED páskami můžete také podsvítit postel a dodat tak celé místností úplně jiný rozměr. Barva záleží na atmosféře, které chcete v ložnici dosáhnout. Doporučujeme však barvu sladit s celkovým interiérem a barvou ostatních svítidel.

Podsvětlená postel LED páskem na jachtě
foto © avpteam, Pixabay, 2013

Osvětlení nočního stolku

Při výběru lampičky na noční stolek je důležité myslet nejen na barvu LED žárovky, ale také na stínítko, které žárovku zakryje, aby vás světlo při četbě knihy či časopisu příliš neoslňovalo.

Velice moderně působí úzké lampičky ať už na nočním stolku, anebo přidělané na zdi.

Hotelový pokoj s rozvícenými lampičkami
foto © khitk, Pixabay, 2015

Máte už inspirace dost? Přejděte rovnou k nákupu materiálu!

Nebo pokračujte ve čtení.

Osvětlení podhledu a zdí

Bodovými světly či LED pásky můžete dotvořit celkovou atmosféru v ložnici. Zvolte stejný design a typ žárovek jako v případě hlavního světla. Ke světlům doporučujeme přidat dálkový ovladač a stmívač na regulaci intenzity světla.

Postel osvětlená fialovými LED pásky
foto © yoosafabdulla, Pixabay, 2014

Osvětlení v šatně/ve skříni

Osvětlení ve skříni jistě ocení každý z nás. Můžete sáhnout po LED páscích anebo po bodových světlech. Využijte skříňový vypínač, který zajistí, že se při otevření skříně světlo rozsvítí a po zavření zase vypne. LED pásek můžete nalepit i třeba na šatní tyč.

Osvětlená šatní tyč LED páskem s pověšeným oblečením
foto © T-LED, 2017

Myslete i na vybavení a nábytek

Při volbě vhodného osvětlení je důležité také myslet na barevnost nábytku a vybavení ložnice.

sestava nábytku do ložnice, kolekce Myla
Sestava nábytku do ložnice Myla
foto © nabytek-aldo.cz, 2017

Pokud zvolíte tmavé odstíny postele, skříní a dalšího nábytku, měly byste do ložnice instalovat více světel. Tmavý nábytek obvykle opticky zmenšuje prostor, který může kvůli tomu působit tísnivě. Pokud volíte naopak světlý nábytek a doplňky do ložnice, postačí zde méně osvětlení na vhodně zvolených místech.

A pokud se vám nechce přemýšlet nad tím, zda bílý noční stolek a tmavá dřevěná postel potřebují hodně nebo málo osvětlení, doporučujeme vám si zakoupit již předem vytvořenou sestavu nábytku, který bude vypadat skvěle v jakékoliv ložnici.

lVšechny články blogu T-LED.cz

1 komentář u „Nápady na osvětlení ložnice s LED svítidly“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.