Jak si dekorativně osvětlit zahradu

Zpět do kategorie

Foto © Grisha Bruev, Shutterstock

Pomalu se blíží období plné zahradních grilovaček, posezení s přáteli a času stráveného venku na zahradě, které se často protáhne až do pozdních večerních hodin. Dobře zvolené osvětlení vám nejen usnadní pohyb na zahradě, ale vytvoří příjemnou a útulnou atmosféru, kam se budete každý den těšit.

Máme pro vás několik nápadů, jak si moderně a jednoduše osvětlit zahradu.

1. Osvětlení cesty

Velice útulně a moderně působí osvětlení podél cesty za pomocí LED pásků, zapuštěných svítidel i klasických zahradních světel. Při výběru si vždy ověřte, jestli jsou daná světla opravdu vhodná k venkovnímu užití.

Pokud chcete využít LED pásky, ať už bílé, nebo barevné, nezapomeňte je ochránit před vodou a vlhkostí. Vložte LED pásky do ALU profilů a zalepte je např. silikonem.

A pro úsporu energie můžete instalovat pohybová čidla.

Osvětlení cesty LED lampami
Foto © T-LED

Venkovní stojací lampa
Foto © T-LED

2. Jednoduché lucerničky

Přebývají vám doma prázdné sklenice, které čekají, až je naplníte letošní domácí marmeládou? Místo toho do nich vložte vánoční LED řetěz na stromek, nebo nalepte LED pásek a máte jednoduchou dekoraci. Lucerničku můžete nechat na stole, položit na zem, nebo kamkoliv, kde se vám bude líbit.

Tip: Pokud byste po ruce neměli žádná LED světla, vložte do sklenice obyčejnou čajovou svíčku.

3. Osvětlení altánu

Máte na zahradě altánek? Za pomocí LED pásků i LED žárovek vytvoříte v altánku útulnou a romantickou atmosféru. LED pásky jednoduše umístěte na stěnu altánku, naopak na strop altánu použijte nástěnná nebo stropní světla. Doporučujeme LED pásky podobně jako u osvětlení cesty umístit do ALU lišty a zalepit je např. silikonem, abyste je ochránili před vlhkostí.

Osvětlení zahradního altánku
Foto © Ekaterina Lin, Shutterstock

 

4. Zahradní světla

Speciální světla určená na zahradu elegantně osvítí cestu, prostor kolem altánu, záhonů i jezírka. Vybrat si můžete z mnoha designů a tvarů.

5. LED řetěz

Do altánku, na plot i klidně přes celou zahradu pověste LED řetěz s čirými nebo barevnými LED žárovkami. Tato dekorace působí zvlášť moderně a hodí se především na narozeninové oslavy a různé večírky. V současné době nemáme v nabídce hotové LED řetězce, pokud si je ale chcete vlastnoručně vyrobit, určitě se vám budou hodit LED žárovky a další příslušenství

Tip na závěr: podívejte se, jak osvětlit bazén!

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.