Jaké vybrat osvětlení k bazénu

Zpět do kategorie

Vhodně vybrané osvětlení bazénu dodá večernímu koupání úplně jiný rozměr. Vytvoří útulnou až romantickou atmosféru na jedné straně, na straně druhé poslouží jako bezpečná orientace v prostoru kolem bazénu. Jaké zvolit osvětlení, které splní jak estetickou, tak i praktickou funkci? Přečtěte si naše tipy a vytvořte si příjemné prostředí u bazénu.

Osvětlení uvnitř bazénu

Velice moderně působí osvětlení přímo uvnitř bazénu. K tomuto osvětlení se skvěle hodí LED bodová světla, která jednoduše nainstalujete na dno nebo stěnu bazénu. Při výběru těchto svítidel dávejte pozor na materiál, ze kterého jsou svítidla vyrobena. Vyberte jenom ta svítidla, která jsou přímo určená do bazénu, tzn. krytí minimálně IP68.

Pohled na osvětlený vnitřek bazénu
© Badcoconut, Pixabay, 2015

Prostor kolem bazénu

Bodová LED světla v bazénu již svítí a teď je potřeba osvětlit prostor kolem bazénu. Nápadům se meze nekladou a je jenom na vás, jak osvětlení zkombinujete. Jednou z možností je olemovat celý bazén (pokud je betonový) LED páskem. Nezapomeňte LED pásky dát do hliníkového profilu. U bazénů je nutné LED pásky chránit proti vysoké vlhkosti. Z tohoto důvodu doporučujeme minimálně zasilikonovat profil s LED pásky tak, abyste vytvořili dostatečné krytí, případně lze zakoupit speciální pryskyřice na zalévání LED a IP krytí tím vytvořit. Další možností je opět sáhnout po LED bodových světlech a vyznačit jimi obrys bazénu.

Nezapomeňte také na dostatečné osvětlení schůdků do bazénu. Ty můžete zvýraznit opět LED bodovými světly nebo LED páskem.

Hliníkový profil na LED pásek
© LED profil Mikro-2, T-LED
LED pásek 12IP68 zalitý
© LED pásek 12IP68, T-LED

Cesta k bazénu

U osvětlení bazénu je také dobré myslet na osvětlení cesty, která k bazénu vede. K tomuto účelu vám doporučujeme zvolit klasická zahradní svítidla, která jednoduše zasadíte do země. Pokud máte chuť na designovější osvětlení, zvolte LED pásky, bílé nebo barevné, a instalujte je podél cesty. Podobně jako u předchozího osvětlení, nezapomeňte na hliníkové profily, které slouží k ochraně před vlhkostí.

Osvětlená cesta venkovní lampou
Osvětlení cesty, Foto © Grisha Bruev, Shutterstock
Zahradní svítidlo
© Zahradní svítidlo, T-LED

Dekorativní osvětlení

Pokud hledáte k výše uvedeným možnostem osvětlení ještě další a trochu designovější osvětlení, podívejte se po plovoucích svítidlech. Tato svítidla vykouzlí v noci romantickou atmosféru a ve dne zase stylové osvětlení. Dalšího moderního osvětlení dosáhnete i se zahradním osvětlením STONO, které můžete umístit kolem bazénu nebo třeba na cestu.

Zahradní osvětlení ve tvaru koule
© Venkovní osvětlení STONO, T-LED

Pokud se rozhodnete instalovat LED pásky v prostředí bazénu, přečtete si ještě před tím tipy a rady o instalaci LED pásků. Nezapomeňte, že osvětlení je zde nutné instalovat minimálně v krytí IP68 a nízkém napětí. Kdybyste měli na nás jakékoliv dotazy, neváhejte se zeptat.

lVšechny články blogu T-LED.cz

1 komentář u „Jaké vybrat osvětlení k bazénu“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.