Přírodní vánoční koule svíticí

Jednoduché vánoční dekorace s LED pásky

Zpět do kategorie

Přemýšlíte, jakými vánočními ozdobami si letos vyzdobíte byt? Co takhle originální, vlastnoručně vyrobené vánoční dekorace z LED pásků? S Vánoci se samozřejmě pojí nákupy vánočních dárků, pečení cukroví, návštěva příbuzných a tak na samotnou výzdobu častokrát nezbývá mnoho čas.

Proto vám přinášíme 4 jednoduché tipy na vánoční dekorace, které zvládne každý za pár minut.

1. Vánoční přírodní koule

Vánoční přírodní koule s led páskem

Velice krásnou vánoční dekoraci vytvoříte za pomocí přírodní proutěné koule a LED pásku.

Stačí vám k tomu přírodní koule, led pásek, lepidlo a provázek.

Vezměte LED pásek, jednoduše ho smotaný vložte do koule a přilepte ho na několika místech, aby kouli vyplnil.

Na kouli pak přivažte přírodní provázek, abyste ji měli za co zavěsit. Kouli můžete pověsit kdekoliv v bytě, velice hezky bude vypadat pověšená na lustru, stromečku, v oknech anebo ji můžete položit i “jen tak” na stůl.

Tip: Přírodní svítící koule nemusí nutně být jenom vánoční dekorací. Nebojte se je využít i po zbytek roku!

Které LED pásky jsou vhodné?

LED pásek 5m 4,8W L3-300 ECONOMY

2. Svítící dóza

Kupí se vám doma prázdné zavařovačky či jiné skleněné láhve? Tak je nevyhazujte ani neschovávejte ve sklepě. Místo toho zkuste do láhve nalepit LED pásek, ať už klasický bílý nebo barevný. Je to další světelná dekorace vytvořená za několik minut a krásně prosvětlí váš byt.

Budete potřebovat větší skleněnou dózu či láhev, průhlednou izolepu a LED pásek.

Dózu důkladně vymyjte, případně zbavte nálepek. Překvapivě efektně vypadá zavařovačka se zlatým víčkem. Do sklenice vložte LED pásky v požadované barvě. Pokud je dóza větší, tak je přilepte po vnitřních stranách sklenice tenkým kouskem průhledné izolepy.

Tip: Zajímavé dekorace docílíte když použijete prázdnou láhev od vína. Pohrajte si zde s barevností skla, které budou propouštět světlo z LED pásek v jemnějších tónech.

Které LED pásky jsou vhodné?

LED pásek 5m 4,8W L3-300 ECONOMY

LED pásek vnitřní SQ3-300 – barevný

3. LED pásky jako samotné dekorace

LED pásky vypadají velice dobře i když vedou podél zdi, na parapetu u oken nebo kolem nábytku. Můžete zvolit barevnou kombinaci světýlek ale i tradiční bílou. Společně s dalšími světelnými dekoracemi se vám podaří vytvořit útulnou atmosféru v celém pokoji.

4. Vánoční kouzelná miska

Pokud zrovna přemýšlíte, jakou vánoční dekoraci zvolit na jídelní stůl, sáhněte po skleněné nebo dřevěné misce. Naplňte ji nejrůznějšími vánočními přírodními ozdobami, třeba šiškami, sušenými pomerančovými kousky, skořicí a vložte mezi ně LED pásek (hodí se klasický bílý pásek). Zapojte ho do zásuvky a uvidíte, jak vám miska prosvětlí celý stůl.

Při výrobě těchto vánočních dekorací je velice důležité opatrně pracovat s LED pásky. Stříhejte pásky jen na vyznačených místech a myslete na to, že pásky jsou určené spíše k lepení než k ohýbání.  

Které LED pásky jsou vhodné?

LED pásek 5m 4,8W L3-300 ECONOMY

Líbí se vám tyto nápady? Neváhejte už ani minutu a směle se pusťte do práce!

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.