Osvětlení šatní tyče

Osvětlení šatní tyče

Zpět do kategorie

Také ráno poslepu hledáte ve skříni oblíbené kalhoty nebo tu krásnou červenou halenku? Nemůžete si rozsvítit, protože vaše drahá polovička ještě spí a vy stoprocentně víte, že váš oblíbený kousek tady někde musí být. Instalujte si do skříně LED pásky. A udělejte to důmyslně. Instalujte je do šatní tyče.

Moderní i praktické osvětlení

Instalovat LED pásky do skříně je nejen praktický způsob, jak zajistit, že na vaše oblečení uvidíte i uprostřed noci, ale jedná se také o velmi moderní způsob osvětlení.

LED pásky můžete instalovat do jednotlivých poliček a pomocí skříňového spínače zajistit, že se rozsvítí pokaždé, když otevřete dvířka.

Přečtěte si: Návod na osvětlení skříně

Druhý a velmi moderní způsob je instalovat LED pásek přímo do šatní tyče. Nejprve budete potřebovat kruhový profil. Svým tvarem je přímo předurčen k tomu, abyste na něj zavěsili ramínka. Na spodní straně je drážka, do které jednoduše vložíte LED pásek požadované barvy a odstínu.

Jaký LED pásek do skříně?

Pro osvětlení skříni je postačující pásek s nízkou (SQ3-300) až střední svítivostí (SQ3-600) v závislosti na výšce a hloubce polic.

Profil jednoduše upevníte do skříně pomocí bočního závěsu. Pokud je tyč delší, je lepší ji ještě ve středu uchytit středovým závěsem, aby nedocházelo k prohýbání tyče.

Rozsvícení LED pásku lze elegantně vyřešit pomocí čidel, která se při otevření skříně sepnou. Využít můžete klasický skříňový spínač nebo skříňový spínající se mávnutím.

Nepřehlédněte: Nabídka osvětlení do ložnice

Napájení čidel i pásků je 12 V. Vybrat si můžete ze široké škály takových LED zdrojů. Do jednoho zdroje můžete zapojit všechny LED pásky umístěné v policích i v šatní tyči.

U zdrojů obecně platí, že je nutné dodržet rezervu ve výkonu minimálně 20 %. Pro příklad:

  • Pásek SQ3-300 – 3 m vynásobíte výkonem pásku (4,8 W). Výsledkem je celková hodnota W na 3 m pásku, ke které přičtete 20 % rezervy.
  • 3 m × 4,8 W = 14,4 W + 20 % = 17,3 W
  • Pro pásek SQ3-300 je tedy vhodný 20 W zdroj.

Další návody na osvětlení

lVšechny články blogu T-LED.cz

1 komentář u „Osvětlení šatní tyče“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.