Nápady na osvětlení vaší kuchyně s LED svítidly

Zpět do kategorie

Fotografie: © kannapoonan, Pixabay, 2006

Prosvětlete si vaši kuchyň LED svítidly a vykouzlete si tak neodolatelnou atmosféru. LED svítidla jsou praktická, dodají vaší kuchyni styl a elegantně splynou s interiérem. V tomto článku naleznete několik nápadů na využití LED svítidel ve vaší kuchyni. K realizování všech nápadů vám často postačí jen LED pásek či LED žárovka, nůžky a základní nářadí. Samotnou montáž jakéhokoliv nápadu zvládne každý velmi snadno a za několik minut.  

Osvětlení kuchyňské pracovní desky

K osvětlení kuchyňské linky se LED pásky dokonale hodí. Kvalitní osvětlení kuchyňské linky je velmi důležité, abyste dobře viděli při přípravě jídla. Jako první doporučujeme vybrat správnou barvu LED pásků. Ta se hlavně odvíjí od barvy celé kuchyně a atmosféry, které chcete dosáhnout. Můžete zvolit jak teplejší, tak i studenější barvy.

Kuchyňská linka osvětlená LED páskem
foto © ErikaWittlieb, Pixabay, 2015

Osvětlení poliček

LED svítidla se také dají použít k podsvětlení poliček. Velice pěkně a moderně vypadá podsvícení skleněných poliček. Tento nápad je opravdu jednoduchý na realizaci. Doporučujeme využít LED pásek s oboustrannou lepící páskou, který můžete jednoduše nalepit zespoda poličky.

Obývací pokoj s velkými okny a poličkou podsvícenou LED pásky
foto © Lihong QU, Pixabay, 2017

Osvětlení pod kuchyňskou skříňkou

Velice moderně a útulně působí podsvětlení dolních kuchyňských skříněk. Celé kuchyni dodá toto osvětlení velice moderní vzhled a prosvětlí celou místnost. Světla můžete řídit dálkovým ovladačem a tím si světlo kdykoliv přizpůsobit.

Kuchyňská linka osvětlená LED pásky
foto © oliverreh, Pixabay, 2014

Osvětlení nad lednicí či horními kuchyňskými skříňkami

Velmi zajímavě působí LED pásky nad horními skříňkami anebo nad lednicí. Zde můžete zvolit i barevnou verzi, třeba tmavě oranžovou až červenou. Tyto barvy dodají celé kuchyni příjemnou až romantickou atmosféru.

Kuchyně osvětlená barevnými LED pásky
foto © keresi72, Pixabay, 2012

Osvětlení v šuplíku

Osvětlení zásuvek je velmi praktické. Pomůže vám rychle najít v šuplíku přesně to, co hledáte. LED pásky můžete nalepit dovnitř po celém obvodu, nebo třeba jen po stranách. K instalaci doporučujeme použít skříňový vypínač, který automaticky při otevření šuplíku rozsvítí LED pásek.

Dekorační osvětlení šuplíku LED pásky
foto © T-LED, 2017
lVšechny články blogu T-LED.cz

7 komentářů u „Nápady na osvětlení vaší kuchyně s LED svítidly“

  1. Coby domácí kutil, si chci provést osvětlení kuchyňské linky. Pod kuchyňskou linku chci do Al lišty délky 1500 a 800 mm instalovat LED pásek SB3-W300 v provedení denní bílá zalitý v délce 1500mm a 800mm. Každý pásek bude samostatně vodičem délky 2m vytažen nad linku, kde bude umístěn LED zdroj 12V 40W vnitřní. Nad linkou je zásuvka 230V ovládaná vypínačem umístěným pod linkou, kterým se budou obě LED zapínat a vypínat. Prosím o posouzení mého záměru a zaslání specifikace materiálů nutného k jeho provedení. Mohli byste provést naletování pásků na vodič u obou pásků v délce 2m. Děkuji za odpověď.

    1. Dobrý den,

      doporučení na produkty budeme směřovat na Váš e-mail.

      S pozdravem
      T-LED s.r.o.

  2. Dobrý den,
    chci nainstalovat LED-osvětlení kuchyňské linky. Délka 1,3 a 0,7m, pro každé samostatný LED-zdroj nad linkou.
    Mám představu mít možnost nastavení intenzity a změny barvy/teploty. Mohli by jste mě, prosím, doporučit komponenty ?
    děkuji
    Petr Kučera

  3. Dobrý den, chci osvětlení do vestavěných skříni, když otevřu dveře od skříně, aby se rozsvitilo ve skříni.
    Co a jaké komponenty doporucujete?

    1. Dobrý den,
      veškeré komponenty k osvětlení Vám zašleme na Váš email.

      S pozdravem,
      T-led s.r.o.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.