LED osvětlení pod kuchyňskou linku – jak připevnit

Zpět do kategorie

LED osvětlení pod linkou dnes uvidíte v téměř každé kuchyni. A není to náhoda. LED pásky pod linkou mají samá pozitiva – rovnoměrně osvítí celou plochu kuchyňské linky, cena je přijatelná, montáž jednoduchá, životnost dlouhá, vzhled nenápadný a navíc si můžete vybírat mezi různými barvami osvětlení. Podívejte se, jak můžete LED pásky pod kuchyňskou linkou přimontovat.

Led pásek přimontovaný do drážky na spodní část kuchyňských skříněk.
Foto © T-led, 2019

Budete potřebovat:

  • profil=lištu pro LED pásky
  • úchyt pro profil, nebo lepící pásku
  • kryt=difuzor pro LED pásky
  • koncovky

Profily = lišty pro LED pásky

LED pásek pod kuchyňskou linkou musíte přilepit do lišty=profilu, který LED pásek ochlazuje a zároveň zajistí jeho ideální polohu. Doporučujeme pořizovat kvalitní hliníkové profily, které nedovolí přehřívání LED pásku a tak výrazně prodlužují jeho životnost.


Opravdu nedoporučujeme lepit pásek přímo na dřevo. Více o tepelné vodivosti dřeva najdete tady »

Vestavený profil pro LED pásky
Vestavený profil
Plochý profil pro LED pásky
Plochý profil
Studená bílá barva
Nástěnný profil

Uchycení profilu = úchyty pro LED pásky

Profil, do kterého přilepíte LED pásek, můžete ke kuchyňským skříňkám připevnit více způsoby. Můžete použít lepidlo, lepící pásku nebo úchyty kompatibilní s vybraným profilem.

Lepicí páska na profil pro LED pásky
Lepicí páska
Úchytka na profil pro LED pásky
Úchytka

Difuzory = kryty pro LED pásky

Zároveň je potřeba LED pásek zakrýt proti mechanickému poškození. Obzvlášť v kuchyni je chytré chránit „ledky” před párou, kapkami vody i šlehačem, který stříká krém do buchty po celé kuchyni.


Do lišty jednoduše buď nasunete nebo zacvaknete difuzor=kryt pro LED pásky kompatibilní s profilem. Opět doporučujeme vybírat difuzory pro LED pásky od prověřených dodavatelů. Ty totiž vlivem teplot nepraskají a propouští dostatek světla.

Difuzor – kryt pro LED psáky
Difusor

Možnosti uchycení:

1. Do drážky ve skříňkách – vestavené profily »

Profil můžete zasunout do vyfrézované drážky. Vestavený profil pro LED pásky jednoduše „nacvaknete do drážky“ a pokud máte drážku ve správném rozměru, drží pevně i bez dalšího přichycení lepidlem či šroubky.

Vestavený profil pro LED pásky
Vestavený profil
Difuzor pro LED pásky
Difuzor
Krytky
Krytky

2. Na spodní plochu kuchyňských skříněk – nástěnné profily »

Druhou možností je umístění na povrch skříněk. V tomto případě budete potřebovat lepidlo, lepící pásku nebo úchytky, které přišroubujete, kam je třeba a poté do nich profil snadno zacvaknete.

Nástěnný profil pro LED pásky
Nástěnný profil
Difuzor pro LED pásky
Difuzor
Lepicí páska na profil pro LED pásky
Lepicí páska

3. Do rohu pod kuchyňské skříňky – rohové profily »

Rohové řešení je nejestetičtější, hned po zasunutí profilu do drážky. Pokud drážku nemáte, doporučili bychom umístění LED pásku do rohu mezi zadní stěnou pracovní linky a horními kuchyňskými skříňkami.

Úchyt na rohový profil pro LED pásky
Úchyt
Rohový profil pro LED pásky
Rohový profil

Pokud byste potřebovali vědět o osvětlení kuchyňské linky více, pokračujte tudy » A jestli si nejste jistí, jaký LED pásek pod kuchyňskou linku vybrat, přečtěte si článek zde » a nebo se nás zeptejte.

lVšechny články blogu T-LED.cz

1 komentář u „LED osvětlení pod kuchyňskou linku – jak připevnit“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.