Osvětlení kuchyňské linky

Zpět do kategorie

Osvětlení kuchyňské linky

Chcete si osvětlit pracovní desku v kuchyni pomocí LED pásků, ale nevíte jak na to? Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce, jaké světlo zvolit na kuchyňskou linku.

Osvětlení kuchyňské linky

Co budete potřebovat

Chcete osvětlit pracovní desku v kuchyni, ale nevíte, co všechno budete potřebovat? Připravili jsme pro vás jednoduchého průvodce. Poradíme vám, které komponenty potřebujete a jak je vhodně instalovat

LED páskyProfil + difuzorÚchytky a koncovkyOvladačZdrojMáte jiný nápad?

LED pásky

Pokud chcete pomocí LED pásků osvětlit pracovní desku v kuchyni, budete potřebovat pásky se střední až vysokou svítivostí. Vyberte si je z naší nabídky LED pásků do kuchyně. U LED pásků je třeba zvážit, jakou barvu světla preferujete. Teplá bílá se většinou používá v rustikálních kuchyních, zatímco denní bílá je vhodná do 80 % běžných kuchyní. Studenou bílou je vhodné použít do moderní kuchyně, která je laděná do studených barev.

Pro jaký příkon LED pásky se rozhodnout? Zákazníci si nejčastěji vybírají LED pásek s příkonem 12W/m. LED pásek s tímto a vyšším příkonem doporučujeme chladit, k čemuž lze využít ALU profily. Pokud nechcete na lince používat hliníkové profily, doporučujeme LED pásek maximálně s příkonem 9,6W/m.

Mezi další časté užití LED pásku bývá osvětlení soklu nebo skříněk. Na tyto instalace postačuje základní svítivost s příkonem 4,8W/metr.

Různé teploty bílé, 4 různé barvy. Záruka 3 roky. 12V, 9,6W/metr, 120LED/metr

Různé teploty bílé i barevné varianty, 12V, 9,6W/metr, 120LED/metr

Různé teploty bílé i barevné varianty. Záruka 3 roky. 12V, 12W/metr, 60LED/metr

Teplá, studená i denní bílá barva, vysoká svítivost, 12V, 12W/metr, 60LED/metr.

Profil + difuzor

U osvětlení pracovní desky je vhodné použít nástěnné profily, jejichž instalace je nejjednodušší. Profil upevníte ze spodní strany na zavěšené skříňky, takže LED pásky svítí přímo na pracovní plochu. Další možností jsou profily vestavné. Pro jejich instalaci je nutné vyfrézovat drážku, do které se profil usadí a tím pádem není vidět boční stěna profilu.

Další možností je profil rohový, který jednoduše upevníte do hrany mezi zavěšené horní skříňky a zeď.

Důležitým prvkem je také kryt profilu, tedy difuzor. Nabízíme mléčný a čirý. Mléčný difuzor více rozptýlí světlo a čirý je naopak více směrový.

Nástěnný hliníkový profil pro LED pásek, barva stříbrná

Vestavný hliníkový profil pro LED pásek – barva stříbrná

Rohový hliníkový profil pro LED pásek – barva stříbrná

Vysoce kvalitní polycarbonát, UV stabilní, měkčený, nepraská

Úchytky a koncovky

Pro kvalitní upevnění profilu a LED pásku je také nutné vybrat vhodné úchytky. Profil je možné uchytit například pomocí HS ALUFIX pásky, která profily bez problému udrží na svém místě.

Koncovky profilů nejsou pouze estetickým prvkem, ale také praktickým. Do profilu se nedostanou mastnoty a prach, takže jsou LED pásky skvěle chráněny.

Akrylová lepící páska pro upevnění ALU profilů vysokou pevností.

Koncovka profilu N8 a N6 Materiál: plast, plná nebo s otvorem.

Koncovka profilu V5 Materiál: plast, šedá barva

Koncovka rohového profilu R4, plast, šedá barva, plná nebo s otvorem.

Ovladač a stmívač

Podle vaší preference si můžete vybrat mezi ovladačem nástěnným nebo dálkovým. Pokud chcete ovládat LED pásky dálkově, je nutné uschovat například do skříňky přijímač. V tomto případě je také nutné dbát na dodržení výkonu daného stmívače.

Nástěnný LED stmívač OV DUPLEX 1K, dálkové RF (radiofrekvenční) ovládání

LED dálkový ovladač jednokanálový 1KR, dálkové RF (radiofrekvenční) ovládání, nový design a funkce

Radiofrekvenční sada ovladače a přijímače pro LED produkty, není nutná přímá viditelnost na přijímač.

Spínač skříňový s IR senzorem pro skříně či zásuvky, určený k zapínání a vypínání jakéhokoliv 12-zařízení o napětí 12–24VDC.

Zdroj

Zdroj můžete vybírat ze tří druhů – vnitřní, voděodolný a zásuvkový. Vnitřní zdroj je určený pro užití v interiérech a není možné jej umístit do vlhkého prostředí. Zásuvkový zdroj se hojně využívá při osvětlování kuchyňské linky. Současně s ním je nutné také zakoupit DC konektor samice, vzhledem k tomu, že výstup na zdroji je samec.

U zdrojů obecně platí, že je nutné dodržet rezervu ve výkonu minimálně 20 %.

Pro příklad:
Pásek SQ3-300 – 3 m vynásobíte výkonem pásku (4,8 W). Výsledkem je celková hodnota W na 3 metry pásku, ke které přičtete 20 % rezervy.
3 m × 4,8 W = 14,4 W + 20 % = 17,3 W
Pro pásek SQ3-300 je tedy vhodný 20 W zdroj.

Vysoce kvalitní LED zdroj pro LED pásky je opatřen tepelnou pojistkou, pojistkou proti zkratu, pojistkou proti přetížení.

LED zdroj pro LED pásky (trafo) 12V 24W zásuvkový černý.

LED zdroj (trafo) pro LED pásky 12V 40W vnitřní je opatřen tepelnou pojistkou, pojistkou proti zkratu a pojistkou proti přetížení.

Zásuvka napájecí se svorkovnicí 2,1 × 5,5 mm. Maximální zatížení je 5A, maximální pracovní napětí je 50V=/~.

Máte jiný nápad na osvětlení?

Ale nevíte jak na něj? My vám pomůžeme! Máte svůj návrh, nevíte však jak ho technicky realizovat? Napište nám! Pomůžeme vám vytvořit vaše vysněné LED osvětlení.

1

Dostanete skvělý nápad
Ale nevíte, jak ho technicky zrealizovat

2

Popište nám Váš nápad do kontaktního formuláře vpravo
Nechte nám na Vás kontakt, ať víme, kam zaslat odpověď.

3

Zdarma Vám poradíme s Vaším návrhem
Spolu s tím Vám zašleme i nabídku vhodných produktů.

4

Rozhodnete se, zda si koupíte naše produkty
Pokud Vám bude naše nabídka vyhovovat, vše si jednoduše objednáte.

5

Realizujete Váš nápad
Pošlete nám fotografii, jak se Vám povedla realizace osvětlení.

Položky označené * jsou povinné.

Vyplněním svého e-mailu a případně svého jména nám poskytujete vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho dotazu a k odpovědi na něj, kterou vám zašleme na zadaný e-mail. Současně budou předány poskytovateli systému evidence dotazů, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka pro odeslání komentáře k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.
lVšechny články blogu T-LED.cz

1 komentář u „Osvětlení kuchyňské linky“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.