Nápady na využití LED svítidel v obývacím pokoji

Zpět do kategorie

Fotografie: © PIX1861, Pixabay, 2015

LED pásky a LED žárovky dokážou opravdový zázrak. Z tmavého obývacího pokoje vytvoří během sekundy velmi příjemný prostor, kde se budete cítit útulně a komfortně. V následujícím článku si můžete přečíst několik nápadů, jak oživit obývací pokoj za pomocí LED pásků či LED žárovek. Všechny nápady jsou promyšleny tak, aby je zvládl realizovat každý bez velkých technických a kutilských znalostí. Často si vystačíte pouze s potřebným druhem světla, nůžkami a základním nářadím.

Osvětlení stropu

Do podhledu můžete instalovat LED pásky či LED bodovky, se kterými docílíte jedinečné atmosféry. Barvu zvolte podle vkusu, barev a nábytku v místnosti. Nebojte se trochu experimentovat a sáhnout třeba po barevných LED páscích a mít tak osvětlení do modré, červené, fialové či jiné barvy.

Osvětlený obývací pokoj LED pásky
foto © yoosafabdulla, Pixabay, 2014

Osvětlení pohovky

Prostor kolem pohovky můžete prosvětlit jednotlivými bodovými LED žárovkami, které dodají místnosti útulnější atmosféru. Pokud hledáte něco více odvážnějšího, nebojte se přidělat barevné LED pásky na spodní okraj pohovky.

Obývací pokoj osvětlený LED žárovkami
foto © kjhmicro, Pixabay, 2014

 Osvětlení jídelního stolu

Za pomocí LED žárovek můžete prosvětlit i jídelní stůl. Vhodné osvětlení vytvoří příjemnou atmosféru, která je u každého jídelního stolu při hodování nezbytná. Sáhnout můžete jak po teplejších, tak i po studenějších barvách. Vždy záleží na celém interiéru.

Jídelní stůl osvětlený LED žárovkami
foto © PIX1861, Pixabay, 2015

Osvětlení televize

Podsvětlit si můžete s LED pásky také prostor za televizí. Nejenže toto osvětlení vypadá velmi stylově, ale je také praktické. Při delším sledování televize se vaše oči totiž rychle unaví, protože musí vnímat velký kontrast mezi zářivými barvami na televizi a okolním světlem. LED podsvětlením ušetříte očím a nebudou se cítit tak unavené.

Televize osvětlené fialovým LED páskem
foto © StockSnap, Pixabay, 2017

Rám obrazu

Na zadní stranu vašeho oblíbeného obrazu můžete nalepit LED pásky, které ihned obraz v celé místnosti zviditelní. Realizace tohoto nápadu je velmi jednoduchá. Stačí ustřihnout požadovanou délku LED pásku na všechny strany rámu, spojit je dohromady, nalepit na rám a dekoraci máte hotovou.

Detail na rámy obrazů na zdi
foto © StockSnap, Pixabay, 2016
lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.