Definice hospodárného LED osvětlení

Zpět do kategorie

Hospodárné osvětlení s LED diodami spočívá v tom, že se co s nejmenším vynaložením energie a nákladů dosáhneme potřebného úrovně a i kvality osvětlení, a tím vytvoříme podmínky pro všechny činnosti i zrakovou pohodu.

Účelné využívání světla znamená, že osvětlujeme tam, tehdy a tak, jak je to pro funkci prostoru potřebné. Osvětlujeme tedy jen ty plochy venkovního prostoru nebo jejich části, kde je osvětlení zapotřebí, a odstupňujeme v souladu s požadavky technických předpisů, přizpůsobujeme důsledně osvětlení změnám činností a funkcí či změnám využití prostoru i jeho části.

Klíčovým rozhodnutím pro hospodárnost osvětlení obecně, je volba světelného zdroje. Od použití světelných diod LED často odrazuje vyšší cena zdrojů i svítidel oproti klasickým zdrojů. U světelných zdrojů se jejich rozdílná cena musí srovnávat s rozdílnou životností. Je-li například u žárovky životnost 1 000 hodin, u zářivek je v průměru desetinásobná, tedy 10 000 hodin. U světelných diod LED je průměrná hodnota technického života 50 000 hodin, někteří výrobci již dnes deklarují hodnoty kolem 100 000 hodin provozu.

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.