Reflektor v kině

Co přináší generace moderních LED reflektorů?

Zpět do kategorie

Venkovní LED reflektory slouží jako náhrada starších halogenových svítidel, tzv. halogenů. Oproti nim mají ale několik nesporných výhod.

Jaké jsou výhody oproti halogenovým světlům?

Vyzařující barevné světlo dokáže ovlivnit naše chování, nálady a emoce, aniž bychom si to uvědomovali. Určité barvy světla nám mohou dokonce zlepšit náladu nebo zvýšit chuť k práci.

  • Mají o 85 % nižší spotřebu energie při stejné svítivosti.
  • Svítí okamžitě na 100% výkon.
  • Delší životnost – při 6 hodinách svícení denně min. 10 let.
  • Nejsou náchylné na časté spínání.

Venkovní LED reflektory můžete využít u vstupních dveří domů či před garáž i v kombinaci s pohybovým čidlem.

Jaké technické parametry sledovat při výběru LED reflektoru?

LED reflektory jsou dostupné ve třech barvách světla: studená bílá (5000 – 6500 K), denní bílá (4000 – 5000 K) a teplá bílá (okolo 3000 K).

  • Studená bílá se hodí na místa, kde je vyžadována zvýšená pozornost a koncentrace (výrobní haly, staveniště, dílny, osvětlení reklamních ploch, apod.).
  • Denní bílá je kompromisem mezi chladným a teplým odstínem bílé.
  • Teplá bílá se hodí na místa, kde chcete odpočívat, např. osvětlení terasy nebo zahrady.

Při výběru LED reflektoru se zaměřte nejen na správnou barvu světla, ale také na kvalitu čipu LED svítidla.

Jak poznat kvalitu LED čipu?

Na trhu je bezpočet neznačkových čipů, které mají nízkou životnost a svítivost. Pokud preferujete dlouhou životnost LED reflektoru bez náročné údržby, doporučujeme nakupovat LED reflektory, u kterých je uvedena značka čipu, např. Epistar 3528, San’an či MCOB BRIDGELUX vyrobené v USA.

černý led reflektor vhodný pro osvětlení venkovních ploch
LED reflektor s ICD driverem vhodný pro osvětlení fasád,  staveb, reklamních ploch a billboardů, parkovišť, stavenišť.

Venkovní LED reflektory jsou určeny především k osvětlení exteriérů budov a různých venkovních ploch. Reflektory je proto třeba chránit před nízkými teplotami, prachem a vodou.

Jaké krytí LED reflektoru vybrat?

Kryt LED reflektoru chrání osvětlení před deštěm, prachem i vysokými teplotami. Vhodné je vybrat vyšší stupeň krytí, alespoň IP65, poté víte, že reflektory jsou opravdu prachu vzdorné a navíc chráněny i před intenzivně stříkající vodou.

Co dále nabízí moderní LED reflektory?

Nová generace venkovních LED reflektorů nabízí spolehlivé integrované ICD zdroje. Některé také mají mnohem menší hmotnost, jelikož odpadá použití napájecího zdroje a také je vyřazena možnost případné závady tohoto zdroje jeho absencí. Tyto reflektory jsou oproti klasickým venkovním LED reflektorům tenčí, což umožňuje jejich širší využití. Lze je tak namontovat i tam, kam se klasický reflektor nevejde.

bílý led reflektor vhodný pro osvětlení venkovních ploch

LED reflektor s ICD driverem vhodný pro osvětlení fasád,  staveb, reklamních ploch a billboardů, parkovišť, stavenišť.

LED reflektory je dobré koupit, pokud přemýšlíte nad osvětlením exteriéru vašeho domu. Hodí se také do pracovních dílen, na osvětlení stavenišť a reklamních ploch.  Při výběru LED reflektoru vždy myslete na kvalitní LED čip a na dostatečné krytí před prachem a vodou.

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.