Tři barevné žárovky

Barevné LED žárovky – jak na nás působí?

Zpět do kategorie

Barevné LED žárovky svítí pouze jednou barvou, nejčastěji se jedná o modrou, červenou, zelenou a žlutou. Existují i barevné RGB žárovky, které díky míchání základních barev (červená, zelená, modrá) mohou svítit jakoukoli barvou. K nastavení barev a barevných efektů poslouží dálkové ovládání.

Bílá barva z RGB žárovky nebude pravděpodobně stejně čistá jako u její jednobarevné bílé varianty. Proto existují RGBW žárovky, které svítí jakoukoli barvou a dokonce i čistou bílou.

RGB žárovka s dálkovým ovládáním

Vyzařující barevné světlo dokáže ovlivnit naše chování, nálady a emoce, aniž bychom si to uvědomovali. Určité barvy světla nám mohou dokonce zlepšit náladu nebo zvýšit chuť k práci.

Modrá žárovka

Modrá žárovka je jedna z nejoblíbenějších pro vytvoření klidné a relaxační atmosféry. Dokonce zmírňuje chuť k jídlu. Odstíny světla modrých žárovek mají odlišné významy. Světlejší odstíny jsou brány jako uvolňující, zatímco tmavší jako symbol stálost a stabilitu.

Fialová žárovka

Světlo z fialových LED žárovek působí lépe na rostlinné organismy, proto se často využívá pro osvětlení zelených rostlin a hydroponií. Toto úsporné osvětlení vyzařuje ideální světelné spektrum pro fotosyntézu, tím intenzivně stimuluje přirozený růst rostlin. Osvětlení neprodukuje téměř žádné teplo, díky tomu nepopálí listy rostlin.

Červená žárovka

Červenou žárovkou naopak rozproudíte nejen krev, ale i zábavu. Červená je barva vášně a lásky, která dokáže vzbudit velmi silné emoce. Tuto barvu využívá mnoho restaurací, protože intezivně stimuluje náš apetit.

Zelená žárovka

Zelené světlo může zvýšit vaši produktivitu a chuť do práce. Zároveň přináší pocit vnitřního klidu, i proto je zelená barvou zdravých jogurtů Activia. Po dlouhou dobu je tato barva spojena se zdravím, přírodou i s plodností.

Žlutá žárovka

Žlutá žárovka je veselá a hřejivá. Určitě přiláká vaši pozornost, proto je žluté světlo často součástí výstražných značení. Ze všech barev nejvíce zatěžuje naše oko a unavuje ho. Také zvyšuje chuť k jídlu, čehož využívá i McDonald’s. Pokud vlastníte restauraci, či rychlé občerstvení může vám žlutá žárovka zvýšit i vaše tržby.

Kde barevné žárovky využít?

Barevné žárovky jsou vhodné jako dekorace do všech interiérů a pasují do běžných patic svítidel. Lze je využít během Vánoc, při různých oslavách a jiných slavnostních příležitostech.

Barevné osvětlení bytu
Varianty barevného osvětlení
interiéru

Barevné žárovky jsou také vhodné pro úsporné osvětlení pouťových atrakcí či venkovní reklamy. Pokud se rozhodnete pro venkovní použití, žárovka musí být instalována do k tomu určených objímek E27 s krytím pro venkovní účely.

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.