Ovládací systém dimLED

Zpět do kategorie

Sada vychytaných produktů dimLED ulehčí mnoha domácnostem život.

Představte si, že máte jednoduché tlačítko, kterým můžete ovládat veškeré osvětlení vašeho domova. S novým inteligentním systémem dimLED je to možné. Systém dimLED umožňuje pohodlné ovládání a stmívání světel pomocí dálkových ovladačů.

Pomocí ovladače můžete LED pásek či jiné osvětlení zapnout nebo vypnout, měnit intenzitu světla a v případě použití RGB barevného světla měnit nebo přepínat barvy.

Princip fungování dimLED

Přijímače a ovladače na LED světla mezi sebou fungují na rádiové frekvenci. Což znamená, že mezi ovladačem a přijímačem může být klidně nějaká překážka – třeba sádrokarton. Signál může narušit jen ukrytí přijímače za plech nebo železobeton.

Produkty řady dimLED jsou určené ke stmívání všech LED produktů:

Nevíte, jaký přijímač je ten pravý pro vaše osvětlení? Snadno se zorientujete pomocí této tabulky:

Typ LED osvětleníTyp dimLED přijímače
Jednobarevný LED pásekPřijímač dimLED 069001
Jednobarevný LED pásek 230VPřijímač dimLED 069009
RGB LED pásek 230VPřijímač dimLED 069009
RGB LED 12–24VSlabší přijímač 069003 nebo silnější přijímač 069006 (můžete do něj připojit více pásků)
RGBW LED 12–24VPřijímač dimLED 069004
CCT LED 12–24VPřijímač 069008 – výkonnější nebo 069002 – slabší přijímač
Ovládání LED stmívatelných 230 V (panely, žárovky)Přijímač dimLED 069007 s maximální zátěží 240 W nebo přijímač dimLED 069303 s maximální zátěží 480 W

Jaký zvolit typ ovladače?

Na trhu dnes existuje celá řada moderních LED ovladačů, které se vyrábí jak pro bílé, tak pro RGB LED osvětlení. Zde narazíte na různé specifikace výrobků. Můžete se setkat s označením ovladačů IR, RF, či s velmi moderní technologií WiFi.

Ovládání pomocí infračerveného signálu

Tato levná technologie je známá především při ovládání televizorů. Záporem je fakt, že vysílaný signál z LED ovladače do čidla vyžaduje přímou viditelnost bez překážek, nepronikne tak nábytkem ani zdí.

Ovládání pomocí radiofrekvenčního přenosu

Pokud vám nevyhovují LED ovladače s infračerveným signálem, určitě vás uspokojí technologie radiofrekvenčního přenosu. Tento signál se dokáže šířit všemi směry a dokáže bez problému proniknout i zdí. Signál pak může narušit jen ukrytí přijímače za plech nebo železobeton.

Ovládání pomocí WiFi 

Nejmodernější technologií ovládání osvětlení je pak pomocí LED ovladače WiFi, na který se připojíte jednoduše pomocí chytrého telefonu se systémem android či iOS. Systém dimLED umožňuje ovládání pomocí radiofrekvence i pomocí WiFi. Podívejte se zde na jednotlivé druhy přijímačů a ovladače, které je možné na tyto přijímače napárovat.

Teorii už známe. Pojďme se tedy podívat na jednotlivé druhy přijímačů a ovladačů, které na ně můžete napárovat.


1. Jednobarevný LED pásek 12–24V

V případě, že chcete ovládat 12–24V LED jednobarevné pásky, budete potřebovat dimLED přijímač s číslem 069001, který přijímá signál od ovladačů.  

Vybírat můžete z ovladačů na baterii, nebo s napájením 230 V. V nabídce jsou ovladače jednokanálové (ovládáte 1 okruh) i vícekanálové (ovládáte jedním ovladačem více okruhů).

Nástěnný triakový ovladač dimLED 069305
Nástěnný triakový ovladač dimLED 069305
(dostupný i v bílém provedení)
Čtyřkanálový ovladač dimLED 0691102
Čtyřkanálový ovladač dimLED 0691102
(dostupný i v bílém provedení)
Nástěnný stmívač dimLED 069110
Nástěnný stmívač dimLED 069110
(dostupný i v bílém provedení)

Můžete použít i dvě speciality – wifi ovladač, nebo speciální ovladač 069119 k běžnému vypínači. Ovladač WIFI 069381 lze ovládat pouze pomocí mobilního telefonu, či tabletu. Speciální ovladač, který můžete umístit pod vypínač na zdi a mít všechny vypínače doma ve stejném designu. Je pouze nutné vybrat tlačítko (vypínač, který se vrací do původní polohy).


2. Jednobarevný a RGB LED pásek 230V

Pro bílé LED pásky na 230 V a barevné LED pásky 230 V využijete přijímač 069009.

U jednobarevného LED pásku dokoupíte jednobarevný ovladač dimLED.

Nástěnný triakový ovladač dimLED 069305
Nástěnný triakový ovladač dimLED 069305
(dostupný i v bílém provedení)
Čtyřkanálový ovladač dimLED 0691102
Čtyřkanálový ovladač dimLED 0691102
(dostupný i v bílém provedení)
Nástěnný stmívač dimLED 069110
Nástěnný stmívač dimLED 069110
(dostupný i v bílém provedení)

U RGB 230V LED pásku je nutné k tomuto přijímači zakoupit RGB ovladač dimLED.


3. RGB LED 12–24V

Pokud chcete stmívat RGB led pásky a RGB led žárovky dimLED máte na výběr ze 2 přijímačů. Slabší přijímač 069003 nebo silnější přijímač 069006, který zvládne větší proudové zatížení = můžete do něj připojit více pásků.

A k nim si připojíte tyto ovladače:

Můžete využít i ovladače z RGBW sestavy, pouze nebudete ovládat bílou barvu, jelikož na RGB není.


4. RGBW LED 12–24V

U RGBW to máte jednoduché. Vybrat můžete pouze jeden dimLED přijímač 069004 a k němu vyberete jeden z ovladačů.


5. CCT LED 12–24V

Pro CCT LED pásky 12-24V, LED panely a žárovky s označením dimLED zakupte přijímač 069008 – výkonnější nebo 069002 – slabší přijímač.


A k přijímači vyberte jeden z ovladačů:


6. Ovládání LED stmívatelných 230 V (panely, žárovky)

Pro ovládání LED žárovek a také LED panelů máte na výběr z více ovládacích systémů. Můžete si zakoupit jeden z těchto přijímačů:

A k nim lze napárovat opět ovladače z jednobarevné sestavy, nebo zakoupíte nástěnné triakové stmívače, na které rovnou světla napojíte.


Podívejte se ještě víc z blízka na výhody některých dimLED produktů.

Ovladače ALLMIX

Tyto ovladače lze napárovat na všechny přijímače řady dimLED. Pokud máte v místnosti jednobarevný, RGB a RGBW, CCT přijímač stačí vám jeden z těchto ovladačů a nemusíte mít 4 různé.

Ovládání světel mobilem – dimLED wifi

Jedním wifi ovladačem lze ovládat neomezeně dimLED přijímačů. Wifi ovladače zde tedy působí jako “ovladač”, nicméně můžete wifi ovladač kombinovat i s dalšími dimLED ovladači. Můžete tedy vaše zóny doma ovládat současně přes telefon pomocí tohoto wifi ovladače a zároveň mít klasické ovladače. Wifi ovladač lze párovat ke všem dimLED přijímačům (jednobarevné, CCT, RGB, RGBW, 230V).

Zásuvka dimLED

Spínací zásuvka dimLED pro jakékoliv spotřebiče na 230V včetně LED. Zařízení pouze zapíná a vypíná připojená zařízení, prostřednictvím zásuvky nelze stmívat. Zásuvka dimLED je kompatibilní se všemi jednobarevnými dálkovými ovladači řady dimLED z naší nabídky, kterými můžete zároveň ovládat i systémy na 12 či 24V – vše tedy řídíte jedním ovladačem.

Ovladač pod tlačítkem

Tento model ovladače lze schovat například pod vypínač a na samotný vypínač ho zapojit. Pro správnou funkci je nutné, aby se jednalo o tlačítko (vypínač, který se po zmáčknutí vrací do původní polohy). Ovládání probíhá na tlačítku, kdy krátkým stiskem tlačítka zapnete nebo vypnete, přidržením nastavujete intenzitu světla.

Spínač LED na 230V

Spínač můžete přiřadit ke všem produktům na 230V, které chcete dálkově pouze zapínat ON/FF, nikoliv stmívat. Například se hodí k reflektorům, spínaným zdrojům. Na spínač lze napárovat jakýkoliv ovladač z nabídky řady DIMled, jelikož každý z nich tlačítko ON/OFF.

Pokud byste potřebovali nějaké další informace, obraťte se na nás »

lVšechny články blogu T-LED.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Pokud se rozhodnete vyplnit své jméno, případně i e-mail, poskytujete nám tak vaše osobní údaje. Jejich správcem je společnost T-LED s.r.o. a budou použity k zaevidování vašeho komentáře a k případné odpovědi na něj. Současně budou předány poskytovateli systému blogu, což je nezbytné pro jeho funkčnost. Stiskem tlačítka odeslat komentář k výše uvedenému udělujete váš souhlas. Více o ochraně vašich osobních údajů se můžete dozvědět zde.